Voorlopig vonnis

Een juridisch advies over de posities van beide partijen. En een schikkingsvoorstel. In één gesprek met beide partijen en een rechter van Easy Court.

Voor partijen die het liever zelf oplossen.
Snel, voordelig, efficiënt.

Bespaar de kosten en tijd van eenzijdige juridische adviezen en langdurige juridische trajecten met een rechter van Easy Court: advocaat, mediator en rechter in één.

Bespaar 95% van de kosten & tijd

Een inschatting van het vonnis van de overheidsrechtbank

Een redelijk schikkingsvoorstel

Begeleiding door een legal assistant

Één videogesprek met beide partijen en een rechter van Easy Court

Geen advocaat nodig

Voordelig

Al voor €600 per partij zijn jullie bijna aan het einde van een volledig juridisch traject. Jullie weten waar je juridisch staat en jullie hebben een schikkingsvoorstel. Daarmee los je het zelf op. Dat bespaart jullie beiden 95% van de kosten en 99% van de tijd van een normaal juridisch traject.

> Lees verder
> Lees verder

De rechter van Easy Court geeft jullie in één gesprek een goede inschatting van jullie posities. Dan weten jullie wat je te wachten staat als jullie naar de rechter zouden stappen. De rechter van Easy Court stelt meteen een redelijke schikking voor. Dan weten jullie ook hoe jullie een gang naar de rechter kunnen voorkomen. Alles in één gesprek voor €600 per partij.

Vergeleken met een regulier juridisch traject is dat een fractie van de kosten. Voor een eerste advies van een advocaat of jurist zijn jullie al gauw €1.000 per partij kwijt. Neemt de één een advocaat, dan neemt de ander ook een advocaat. Die zegt vaak iets anders. Beide partijen worden een andere kant uitgestuurd. Dat helpt niet, althans niet om het conflict op te lossen. Volgt een rechtszaak, dan moeten beide partijen denken aan €5.000 – €15.000.

Voor €600 ben je er dan toch maar mooi vanaf.

Een conflict is nooit goedkoop. Los het voordelig op bij Easy Court.

Efficiënt

Jullie doen één gezamenlijk gesprek met de rechter van Easy Court. Daardoor gaat het veel sneller. De rechter van Easy Court kan jullie juridische posities meteen in de juiste context bepalen. Als onafhankelijke deskundige kan hij ook snel een redelijke schikking voorstellen. Dan weten jullie allebei voldoende om het op een redelijke manier op te lossen.

> Lees verder
> Lees verder

Rechters van Easy Court zijn oud-overheidsrechters en ervaren juristen en advocaten. Zij doorzien sneller jullie probleem, doordat zij jullie tegelijk spreken. De rechter van Easy Court krijgt meteen alle relevante context, ook die van de andere partij. Daardoor ziet hij onmiddellijk de kern van jullie probleem. De onafhankelijke blik van de rechter van Easy Court kan jullie makkelijker uit de loopgraven halen en een redelijke schikking voorstellen.

Vergeleken met een regulier juridisch traject is dat efficiënt. Normaal nemen beide partijen een advocaat en voelen zich daar veilig bij. Maar aan het einde van het verhaal, oordeelt een onafhankelijke rechter en krijgt er maar één gelijk. Na anderhalf jaar procederen heb je dan eindelijk een resultaat. Dan is het beter om er in één gesprek bij Easy Court uit te komen.

Een conflict is nooit leuk. Los het snel op bij Easy Court.

Eenvoudig

Het enige dat jullie hoeven doen is jullie eigen verhaal vertellen aan de rechter van Easy Court. De rechter van Easy Court doet de rest.

> Lees verder
> Lees verder

We prikken eerst een datum voor een videobespreking. Die is met beide partijen en de rechter van Easy Court. Die bespreking kan ook live als jullie dat liever willen.

Easy Court opent een besloten online ruimte voor jullie en de rechter. Jullie mogen daar materiaal in uploaden. Bijvoorbeeld contracten, e-mails, WhatsApp berichten, filmpjes, etc. Mogelijk vraagt de rechter ook al om bepaalde documenten. Jullie kunnen alles zien wat de ander uploadt. Je kunt daar ook op reageren.

Tijdens de (video) bespreking vertellen jullie allebei jullie eigen verhaal. Wat er is gebeurd en waarom je vindt dat jij ergens recht op hebt of waarom de ander daar nu juist geen recht op heeft. De rechter zal vragen stellen om jullie juridische posities duidelijk te krijgen. Op basis daarvan kan de rechter van Easy Court een goede inschatting maken van het uiteindelijke oordeel van een overheidsrechtbank. Omdat jullie nu juist niet naar de overheidsrechtbank willen, geeft de rechter van Easy Court jullie ook een redelijke schikking mee. Daar kunnen jullie het mee doen.

Een conflict is altijd ingewikkeld. Los het eenvoudig op.

Nog vragen? Wij hebben antwoorden.

Waarom zou ik niet eerst advies vragen aan een eigen jurist?
Is het voorlopig vonnis bindend?
Waarom zou ik niet eerst advies vragen aan een eigen jurist?

Dat staat iedereen natuurlijk vrij. Maar een jurist kan de juridische positie van één partij nooit goed beoordelen, zonder ook de andere partij gesproken te hebben. Die schijnveiligheid voorkom je bij Easy Court door direct met beide partijen om te tafel te gaan.

Jullie besparen jezelf daarom een hoop gedoe, kosten, tijd en frustratie. Laat één rechter van Easy Court jullie meteen vertellen hoe het zit. Dan zijn jullie er ook snel weer vanaf.

Is het voorlopig vonnis bindend?

Nee. Het is een inschatting van een vonnis.

Easy Court werkt uitsluitend met ervaren juristen en oud-rechters. Die hebben veel conflicten gezien en opgelost. Zij zien snel waar het probleem zit en wat dat juridisch betekent. Doordat zij van beide kanten meteen de argumenten horen, kunnen zij snel een inschatting geven van het vonnis van een overheidsrechtbank.

Maar als jullie het daarna nog van een overheidsrechtbank zelf willen horen, dan staat het jullie vrij om dat traject in te gaan.

Is het schikkingsvoorstel bindend?
Moet dit in één gesprek met de tegenpartij?
Is het schikkingsvoorstel bindend?

Nee. De rechter van Easy Court geeft op basis van alle omstandigheden van jullie specifieke geval een voorstel om het op te lossen. Beide partijen hebben immers baat bij een schikking in plaats van een jarenlange rechtszaak. Maar als jullie toch niet willen schikken of het anders willen doen, dan mag dat.

Moet dit in één gesprek met de tegenpartij?

Nee. Jullie mogen er ook voor kiezen om twee keer per partij apart met de rechter te videobellen. Dan belt de rechter eerst met partij A, dan met partij B, weer met A en dan weer met B. Kijk hier voor de tarieven.

Jullie mogen ook kiezen voor een live bespreking. Kijk hier voor de tarieven.

Start nu met easycourt

Benieuwd wat Easy Court voor jullie kan betekenen? Sommatiebrief ontvangen via Easy Court? Bel gerust en vertel jullie probleem in een vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we beginnen met het oplossen.

Menu