Private Easy rechtspraak

Een advocaat, mediator en rechter in één.
Bespaar 90% van uw kosten.
Sneller. Eenvoudiger. Voor een lage prijs.

De onafhankelijke rechter van Easy Court:

Bepaalt de juridische positie van beide partijen.

Probeert een schikking te bereiken.

Geen schikking? Dan volgt een rechtsgeldig vonnis.

Begeleiding door een legal assistant

Via het online Easy platform.

Geen ingewikkelde procedures en normaal taalgebruik.

Voordelig

Bespaar 90% van de kosten van een regulier juridisch traject. Voor de prijs van een juridisch advies, krijgen jullie een compleet traject private rechtspraak. Dat is inclusief positiebepaling, schikking en als het nodig is, een rechtsgeldig vonnis. Door ervaren rechters, mediators en advocaten.

> Lees verder
> Lees verder

Voor slechts €50 verstuur je elektronisch via Easy Court een sommatiebrief aan de andere partij. De andere partij kan daar gratis op reageren. Je kan uiteraard ook jouw eigen sommatiebrief sturen.

Komen jullie er niet uit, dan volgen jullie binnen één maand een volledig traject private rechtspraak. Daarin zit alles inbegrepen: een bepaling van jullie juridische posities, een schikkingspoging door de onafhankelijke rechter en, als schikken niet lukt een vonnis. Daarmee ben je er dan ook meteen helemaal vanaf.

Voor dit alles in één pakket betaal je maar €750 per partij. Alleen de verliezende partij betaalt aan het einde de proceskosten van €750. Als jullie schikken en er alleen maar winnaars zijn, betalen jullie beiden €350.

Vergeleken met een regulier juridisch traject is dat een fractie van de kosten. Voor een eerste advies van een advocaat of jurist zijn jullie al gauw €1.000 per partij kwijt. Neemt de één een advocaat, dan neemt de ander ook een advocaat. Die zegt vaak iets anders. Volgt een rechtszaak, dan moeten beide partijen denken aan €5.000 – €15.000. Lees verder hoe Easy Court dat veel efficiënter voor jullie oplost.

Een conflict is nooit goedkoop. Los het voordelig op bij Easy Court.

Efficiënt

Er zijn geen wachttijden. Jullie doen het traject vanaf het begin met beide partijen en de rechter. Dat is anders dan jullie gewend zijn, maar het heeft veel voordelen. Alles gaat daardoor veel sneller en meteen in de juiste context. De rechter van Easy Court kan bovendien snel een schikking voorstellen. Maar als schikken er niet in zit, geeft hij onmiddellijk een bindend oordeel.

> Lees verder
> Lees verder

Onze rechters zijn oud-overheidsrechters en ervaren advocaten en juristen. Zij doorzien snel een probleem. Doordat zij jullie altijd tegelijk spreken, kunnen nog sneller en nog beter jullie juridische posities bepalen. De rechter van Easy Court krijgt meteen alle relevante context, ook die van de andere partij.

Vergeleken met een regulier juridisch traject is dat efficiënt. Normaal nemen beide partijen een advocaat en voelen zich daar veilig bij. Maar aan het einde van het verhaal, oordeelt een onafhankelijke rechter en krijgt er maar één gelijk. Na anderhalf jaar procederen hebben jullie dan hetzelfde resultaat als jullie ook bij Easy Court in een maand had kunnen bereiken.

De onafhankelijke rechter van Easy Court kan jullie eerder uit de loopgraven halen en een redelijke schikking voorstellen. Maar als dat niet lukt, even goede vrienden. Dan hakt de rechter bindend de knoop door. En dat alles binnen een maand. Een conflict is nooit leuk. Los het snel op bij Easy Court.

Eenvoudig

Jullie volgen tegelijkertijd een aantal eenvoudige stappen.
We beginnen met een gezamenlijke videobespreking met de rechter.
Dan uploaden jullie materiaal uploaden in een eigen elektronische Easy court room.
Daarna doen we nog één (video)bespreking met jullie en de rechter.
Dan krijgen jullie het vonnis. Tenzij jullie al eerder hebben geschikt.

> Lees verder
> Lees verder

Stap 1: (Elektronische) sommatiebrief en antwoord. Komen jullie er niet uit?
Stap 2: Aanmelden en elektronische overeenkomst tot private rechtspraak ondertekenen.
Stap 3: Videobellen met de rechter van Easy Court. Schikking? Zo niet:
Stap 4: Materiaal uploaden in de besloten online ruimte. De Easy rechter heeft gezegd wat hij nodig heeft. Alles dat jullie uploaden is voor jullie beiden en de  rechter zichtbaar. Je kunt ook direct reageren op wat de ander uploadt.
Stap 5: Videobellen of live bespreking met de rechter van Easy Court. Schikking? Zo niet:
Stap 6: Rechtsgeldig eindvonnis.

Nog vragen? Wij hebben antwoorden.

Hoezo is een uitspraak van een Rechter van Easy Court rechtsgeldig?
Wat moet ik dan doen?
Waar vind ik meer informatie over private rechtspraak?
Hoezo is een uitspraak van een Rechter van Easy Court rechtsgeldig?

Private rechtspraak, ook wel arbitrage genoemd, is geregeld in de wet. Volgens de wet is de uitspraak van een private rechter even rechtsgeldig als een vonnis van de rechtbank.

Easy Court heeft de procedure zeer eenvoudig ingericht, maar wel volgens de eisen van de wet over private rechtspraak. Daardoor kan een rechter van Easy Court een rechtsgeldig vonnis wijzen, dat bindend is voor beide partijen.

Wat moet ik dan doen?

Het enige dat jullie hoeven doen is je eigen verhaal vertellen: wat is er gebeurd en waarom vinden jullie dat je ergens wel of juist geen recht op hebt. De rechter van Easy Court doet de rest.

De rechter van Easy Court vertaalt het verhaal van jullie beiden in een juridisch kader. Hij vraagt door waar dat relevant is voor de juridische posities. Hij zal ook om bewijs van jullie stellingen vragen, als dat nodig is. Hij vraagt dan bijvoorbeeld om een bepaalde overeenkomst, e-mails, WhatsApp berichten, foto’s of ander materiaal. Dat bewijs kan je uploaden in de online Easy omgeving.

De rechter van Easy Court vertelt jullie dus wat jullie moeten doen. Mochten jullie toch nog vragen hebben, dan staat er altijd een onafhankelijke legal assistent voor jullie klaar.

Hoe kan het dat ik geen advocaat nodig heb?
Moet ik daarna nog naar de rechter?
Hoe kan het dat ik geen advocaat nodig heb?

Volgens de wet heb je bij private rechtspraak geen advocaat nodig.  Net als bij de kantonrechter, daar heb je ook geen advocaat nodig. Zo vreemd is het dus eigenlijk niet. De procedure van Easy Court is bovendien zo eenvoudig dat jullie een advocaat ook niet missen.

Bij Easy Court gebruiken wij ook geen onnodig ingewikkelde taal. Zo kunnen jullie zelf de controle houden over het conflict. En over de oplossing.

Als beide partijen daarvoor open staan, zal de rechter van Easy Court kijken of hij een schikking kan bereiken. Als dat niet lukt, hakt hij de knoop door met een vonnis. De rechter van Easy Court is dus eigenlijk een advocaat, mediator en rechter in één.

Niemand hoeft daardoor bang te zijn voor een juridisch steekspel waarbij je wint of verliest door procedurele slimmigheden van de ander.

Moet ik daarna nog naar de rechter?

Nee, alleen als de andere partij niet vrijwillig voldoet aan het vonnis, kunt u bij de rechtbank een stempel halen om het vonnis onder dwang van een deurwaarder uit te voeren.

Meestal voldoen partijen vrijwillig aan het vonnis. Mocht de andere partij niet voldoen aan het vonnis, dan kunt u bij de rechtbank een stempel vragen waarmee u het vonnis kunt uitvoeren. De rechtbank wijst dat alleen af als de belangrijkste rechtsregels zijn geschonden. Dat is bijna nooit zo. Easy Court kan u helpen met het vragen van dat stempel.

Als u het niet eens bent met de uitspraak, dan zal een rechtbank het vonnis inhoudelijk niet opnieuw beoordelen. Dat kan alleen als de belangrijkste rechtsregels zijn geschonden. Dat is niet snel het geval.

Easy Court kent geen hoger beroep. Dat heeft als voordeel dat u na een maand ook echt klaar bent. Er is geen risico dat de ene partij de andere partij jarenlang betrokken houdt bij juridische procedures.

Start nu met Easy Court

Benieuwd wat Easy Court voor jullie kan betekenen? Sommatiebrief ontvangen via Easy Court? Bel gerust en vertel jullie probleem in een vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we beginnen met het oplossen.

Menu