Naar de Kantonrechter
via het Easy Court platform

Kantonrechter ingewikkeld? Niet met Easy Court.

Krijg het antwoord van de kantonrechter zonder ingewikkelde procedures.

Eenvoudig via het online Easy Court platform – tijdelijk volledig digitaal

Afgestemd met de rechtbank

Vonnis van de kantonrechter, zonder advocaat

Begeleiding door een legal assistant

Voordelig

Sla het ingewikkelde deel van de procedure bij de kantonrechter over. En doe het eenvoudig online via het Easy Court platform. Al vanaf €125 per partij.

> Lees verder
> Lees verder

Bij de kantonrechter heb je geen advocaat nodig. Maar veel mensen vinden een rechtbankprocedure ingewikkeld en ondoorzichtig. Daarom willen de meeste mensen tóch een advocaat. Via het Easy Court platform is de procedure bij de kantonrechter zó eenvoudig en transparant, dat jullie een advocaat niet zullen missen. Dat scheelt enorm in de kosten. Kijk hier wat de kosten voor de Easy Court procedure zijn.

Het eerste advies van een advocaat kost beide partijen al snel €1.000. Neemt de ene een advocaat, dan neemt de andere partij er ook een. Dan krijg je vaak tegengestelde adviezen, meer escalatie en een rechtszaak. Dan moeten beide partijen denken aan €5.000 – €15.000.

Bedenkt dan dat je bij Easy Court al vanaf €125 en zonder eenzijdige adviezen een eenvoudige rechtszaak volgt.

Efficiënt

Easy Court werkt efficiënter dan klassieke juridische procedures. Op het Easy Court platform is alles transparant en zijn er minder wachttijden. Je kunt onmiddellijk reageren.  Bij de kantonrechter heb je geen advocaat nodig. Jullie krijgen een onafhankelijke juridisch assistent, die altijd voor jullie klaar staat.

> Lees verder
> Lees verder

Er is één gezamenlijk elektronisch aanmeldformulier. Jullie kunnen daarna allebei tegelijk jullie eigen verhaal kwijt in een besloten online ruimte van Easy Court. Daarna ga je tegelijk naar de kantonrechter (tijdelijk digitaal). De kantonrechter heeft al jullie materiaal ontvangen en zorgvuldig doorgenomen. De kantonrechter zal kijken of jullie nog kunnen schikken. Als dat niet lukt, dan krijgen jullie een vonnis.

Vergeleken met een regulier juridisch traject is dat efficiënt. Normaal nemen beide partijen een advocaat en voelen zich daar veilig bij. Maar aan het einde van het verhaal, oordeelt de onafhankelijke rechter en krijgt er maar één gelijk. Bij Easy Court is alles transparant, eenvoudig en op ons platform zijn geen wachttijden. Daardoor ben je veel sneller klaar en weet je eerder waar je aan toe bent.

Bij een normale rechtbankprocedure zitten er maanden tussen de verschillende stappen. Bij Easy Court kan je altijd onmiddellijk reageren. Dat scheelt een hoop frustratie.

Een conflict is altijd veel gedoe. Los het efficiënt op bij Easy Court.

Eenvoudig

Jullie beginnen deze Easy Court procedure door het invullen van een kort online aanmeldformulier.

De procedure is zo eenvoudig, dat je geen advocaat nodig hebt. Jullie mogen bovendien je eigen verhaal in gewone taal vertellen. Schrijven, inspreken, filmen, alles mag. De kantonrechter zal de juridische vertaalslag voor jullie maken.

> Lees verder
> Lees verder

Stap 1: (Elektronische) sommatiebrief en antwoord. Komen jullie er niet uit?
Stap 2: Aanmelden en elektronisch verzoekschrift ondertekenen.
Stap 3: Materiaal uploaden in de besloten online ruimte van Easy Court. Alles dat jullie uploaden is voor jullie beiden zichtbaar. Je kunt ook direct reageren op wat de ander uploadt.
Stap 4: Rechtszitting of videobellen met de kantonrechter. Schikking? Zo niet:
Stap 5: Eindvonnis.

Na aanmelding stuurt Easy Court jullie beiden een elektronisch verzoekschrift voor de kantonrechter. Dat hoeven jullie alleen elektronisch te ondertekenen, wij regelen de rest.

Daarna kunnen jullie allebei jullie eigen verhaal kwijt in een besloten online ruimte. Jullie vertellen allebei in je eigen woorden wat er is gebeurd. En waarom jij recht hebt op iets of waarom de ander daar juist geen recht op heeft. Dat mag je schrijven, maar het mag ook in een videobericht of een geluidsopname.

Jullie mogen ook al jullie bewijs uploaden in die online ruimte. Denk aan contracten, e-mails, foto’s, WhatsApp berichten, etc. Alles wat jullie uploaden is meteen ook zichtbaar voor de ander. Daardoor kan je onmiddellijk reageren.

Dan geeft de kantonrechter een datum voor een rechtszitting in de rechtbank. Dat is een bespreking van jullie geschil met de kantonrechter. Dit is tijdelijk digitaal. De kantonrechter heeft al jullie materiaal ontvangen en zorgvuldig doorgenomen. Hij/zij zal kijken of jullie nog kunnen schikken. Als dat niet lukt, dan krijgen jullie een vonnis.

Vergeleken met een reguliere rechtbankprocedure is dat eenvoudig. Normaal moet je een schriftelijke dagvaarding opstellen en door de deurwaarder laten betekenen. De andere partij moet zes weken daarna antwoorden op de dagvaarding. Al het bewijsmateriaal moeten jullie per post indienen of bij de rechtbank afgeven. Dat gaat bij Easy Court dus flink eenvoudiger.

Een conflict is altijd ingewikkeld. Los het eenvoudig op bij Easy Court.

Nog vragen? Wij hebben antwoorden.

Hoezo hebben wij geen advocaat nodig?
Moeten beide partijen hiermee instemmen?
Hoezo hebben wij geen advocaat nodig?

Volgens de wet heb je bij de kantonrechter geen advocaat nodig. De procedure via Easy Court is bovendien zo eenvoudig dat jullie een advocaat ook niet missen.

Bij Easy Court gebruiken wij geen onnodig ingewikkelde taal. Zo kunnen jullie zelf de controle houden over het conflict. En over de oplossing. Bovendien hoeft niemand bang te zijn dat de ander een gewiekstere advocaat heeft. Er is geen juridisch steekspel waarbij je wint of verliest door procedurele slimmigheden van de ander.

Als beide partijen daarvoor open staan, zal de kantonrechter kijken of hij een schikking kan bereiken. Als dat niet lukt, hakt hij de knoop door met een vonnis.

Moeten beide partijen hiermee instemmen?

Ja. Alle procedures van Easy Court zijn op basis van vrijwilligheid. Beide partijen doen mee, omdat zij inzien dat het voor hen allebei even voordelig is. Easy Court is onafhankelijk. Wij faciliteren alleen een eenvoudige online ingang naar de kantonrechter. Dat doen wij voor beide partijen. Beide partijen besparen tijd, geld en frustratie door het bij Easy Court op te lossen. Wie er ook gelijk heeft.

Waarom hoeft er geen dagvaarding te zijn?
Kan ik daarna nog in hoger beroep?
Waarom hoeft er geen dagvaarding te zijn?

Wij hebben afgesproken met de rechtbank dat Easy Court voor beide partijen de formele stappen zet. Daardoor hoeven jullie je alleen maar bezig te houden met de inhoud van jullie verhaal. En hoeven jullie dat niet op papier te zetten, maar kan alles online via ons platform geüpload. Easy Court zorgt dat alles volgens de wet bij de kantonrechter komt.

Kan ik daarna nog in hoger beroep?

Nee. Easy Court heeft deze procedure zo ingericht dat jullie niet in hoger beroep kunnen. Dat past in de doelstellingen van Easy Court om snel en eenvoudig geschillen op te lossen. Dan moeten jullie beiden niet te vrezen voor jarenlange rechtszaken in hoger beroep.

Start nu met easycourt

Benieuwd wat Easy Court voor jullie kan betekenen? Sommatiebrief ontvangen via Easy Court? Bel gerust en vertel jullie probleem in een vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we beginnen met het oplossen.

Menu