1. Home
  2. Blogs
  3. Digitaal naar de kantonrechter met Easy Court

Digitaal naar de kantonrechter met Easy Court

Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer ermee te maken: een conflict met een andere ondernemer. Meestal kom je er samen wel uit. Vaak wil je tenslotte het conflict oplossen zonder de relatie te verliezen. Als dat niet lukt, denk je al snel aan juridische hulp. En dan denk je al snel aan de kosten en het gedoe.

Je kunt tot €25.000 al zonder advocaat naar de kantonrechter. Dat is het vrij ingewikkeld. Je moet een dagvaarding opstellen, die laten betekenen door de deurwaarder, en hem dan naar de rechtbank sturen. De andere partij moet dan mee in het proces. Die moet schriftelijk antwoorden op de dagvaarding of naar de kantonrechter om zich mondeling te verweren tegen de dagvaarding. En dan komt er een rechtszitting bij de kantonrechter.

Dat zien de meeste ondernemers niet zitten. Daarom doen ze het niet of bellen ze toch een advocaat.

Gelukkig kan het nu eenvoudiger. Easy Court geeft laagdrempelige oplossingen bij conflicten tussen ondernemers. Met Easy Court hebben wij een pilot gestart die het eerste deel van de kantonrechters-procedure tot de rechtszitting sterk vereenvoudigt. Dat is voordelig voor beide partijen. Deze pilot is volledig doorgesproken en afgestemd met de kantonrechter in Amsterdam.

Ten eerste is het traject volledig digitaal. Op het digitale Easy Court platform vul je een kort aanmeldformulier in. Dat mag de tegenpartij controleren. Dan kunnen beide partijen in een besloten digitale ruimte hun verhaal kwijt. Je mag daar alles uploaden wat je wil. Tekst, beeld, geluid of WhatsApp berichten. Je kunt dus ook jouw visie mondeling geven in plaats van die op te moeten schrijven. Bewijs voor jouw verhaal uploadt je ook eenvoudig in die ruimte. Beide partijen kunnen altijd in die ruimte. Je kunt dus meteen zien wat de andere partij zegt en je kunt daar ook meteen op reageren.

Je krijgt vervolgens een (digitale) rechtszitting bij de kantonrechter en een vonnis.

Beide partijen moeten dit willen. Maar waarom zou een van twee een ingewikkelde procedure verkiezen boven een eenvoudige?

Je vraagt je af waarom dit nog niet bestond. Maar belangrijker is: nu bestaat het wel.

Los het eenvoudig op met Easy Court, kijk op www.easycourt.nl.

Katelijn van Voorst

Menu